Du är här: Hem / Pågående ersättning / Så här fyller du i kassakort / Sjuk/Föräldrapenning Lyssna

Sjuk eller har föräldrapenning

Fyll i kolumnen Sjuk/Föräldrapenning

I kolumnen Sjuk/Föräldrapenning fyller du i de dagar du har varit sjuk ( med eller utan sjukpenning/sjuklön), haft föräldrapenning ( även dagar på grundnivå/lägstanivå och tillfällig föräldrapenning), graviditetspenning, närståendepenning eller smittbärarpenning.

Välj den ruta som avser rätt omfattning. Har du varit sjuk eller föräldraledig i mindre omfattning än heltid betraktas övrig tid som arbetslös. Du behöver då inte markera i rutan arbetslös.

Föräldrapenningdagar på grundnivå/lägstanivå

Föräldrapenningdagar på grundnivå/lägstanivå fylls i som föräldrapenning på kassakorten.

Om du tar ut en hel dags föräldrapenning på grundnivå/lägstanivå, och arbetar samma dag, behöver du kontakta oss så att vi kan se till att rätt ersättning betalas ut. Det är nämligen inte möjligt att fylla i både en hel dag med föräldrapenning och arbete på samma dag på kassakortet.

Fylla i sjuk/föräldrapenning på Mina sidor

Om fyller i dina kassakort på Mina sidor och har varit sjuk eller har haft föräldrapenning hela veckan kan du klicka på "pilen" ovanför kolumnen. Då markeras hela veckan med helt sjuk/ hel föräldrapenning.

Omfattningen 1/8 gäller enbart  föräldrapenning och inte sjukpenning.

Exempel

Om du är 1/4 sjukskriven på måndagen och helt sjukskriven tisdag till söndag, fyller du i  ¼ sjuk/föräldrapenning på måndagen och 1/1 sjuk/föräldrapenning för resterande dagar under veckan.

Fler vanliga frågor
Hjälpte den här sidan dig?Den här sidan hjälpte mig inte Lämna synpunkt